Kvalitní káva

Podle čeho můžeme vybrat kávu?

Káva je něco, bez čeho si řada z nás neumí představit svůj začátek dne. Tento kofeinový nápoj se stal naším každodenním parťákem, bez kterého nejsme schopni pomalu ani vstát z postele nebo vypravit se z domu do práce. I když se káva neřadí zrovna k těm nejzdravějším věcem, přece jenom se jí nehodláme vzdát hlavně tehdy, pokud máme doma třeba kávovar, z něhož je káva doslova neodolatelná.

Jelikož neustále vznikají i nejrůznější kavárny, které jsou po designové stránce doslova bez chyby, velice oblíbenou činností se stalo právě toto navštěvování. Pokud se chcete vidět s kamarádkou, do nějaké krásné kavárny si zajdete a strávíte tak skvělé odpoledne v dobré společnosti. Jestliže si ale nemůžete vybrat, kde se sejdete, sejděte se u vás doma s tím, že si pořídíte i domů tu nejlepší kávu všech dob.

Na internetu je celá řada obchodů, které nabízejí opravdu kvalitní kávu, která je svou chutí naprosto báječná. Vybírat takovou kávu lze podle několika vlastností. Pojďme si je tedy představit.

Káva podle sladkosti:

Jednou z vlastností kávy je její sladkost. Pokud milujete sladkou kávu, k níž si koupíte ještě nějaký skvělý dezert, měli byste volit třeba kávu nazvanou „Flores Honey Coffee“. Jedná se o medovou kávovou směs, která je minimálně hořká, ale maximálně sladká. Sladkou kávu vám zaručuje i směs Mandheling Lake Toba.

Káva podle kyselosti

Kávu lze taky vybírat podle kyselosti. Pokud milujete kávu, tak už jste určitě na kyselou kávu narazili. Většinou tuto chuť spraví pár kostek cukru, ale existují lidé, kteří kyselou kávu doslova milují. Mezi kávové, kyselé směsi se řadí třeba Bali Kintamani, která je maximálně kyselá a minimálně sladká a hořká. Kupodivu je kyselá i již zmiňovaná směs Mandheling Lake Toba, která je ale taky velmi sladká. Hořkost u ní však nenajdete.

Káva podle hořkosti

Poslední vlastností, podle které si můžete kávu vybírat, je její hořkost. Hořké kávy milují hlavně ti jedinci, kteří stojí o velice silnou kávu. Stoprocentně hořkou kávou je třeba klasická směs Java nebo třeba Sumatran Peaberry.